FotoEventNijmegen 

FotoEventNijmegen

Live event: 24 maart 2024, aanvang 14.30 uur. Brebl Theater, (oude Honig-fabriek) Waalbanddijk 14D, Nijmegen.  Entree: € 10,-   https://www.ticketkantoor.nl/shop/FEN240324

'Tien jaar in het vak, de route naar succes.'

Drie fotografen over hard werken, doorzettingsvermogen en succes

In samenwerking met FotoEvent Nijmegen brengt Photo31 een live interview met drie zeer talentvolle fotografen. Nynke Brandsma, Nele Van Canneyt en Julie Hrudová hebben het eerste decennium van hun fotografische loopbaan glansrijk doorlopen. Ze maken succesvol werk waarmee ze regelmatig exposeren en publiceren. Daarnaast werken twee van hen in opdracht. Hoe komen zij tot persoonlijk werk met een eigen signatuur en wat drukt hun werk uit? Hoe regelen ze opdrachten en hoe zorgen ze ervoor dat ze in de galeries en museale wereld op de kaart staan? Dat vertellen zij tijdens deze live editie van Photo31 op 24 maart in het Nijmeegse Brebl Theater.

Nynke Brandsma

Nynke Brandsma (1986, nu woonachtig in Amsterdam) studeerde aan de Hogeschool voor Toegepaste Fotografie en de Fotoacademie in Amsterdam. Ze maakt deel uit van de &C Talent Academy en het collectief The Movement. In haar werk houdt ze zich bezig met percepties van het thema identiteit en ze vraagt zich af hoe mensen kunnen worden aangemoedigd om minder te oordelen. Met zowel documentair als autonoom werk verkent ze haar eigen leven en dat van onderwerpen die haar aandacht trekken.

Nynkebrandsma.com

Nele Van Canneyt

Nele Van Canneyt is een beeldend kunstenaar die haar droomwereld projecteert op de realiteit. Vaak zijn het steden en urbane omgevingen die haar intrigeren. Nele Van Canneyt gaat op zoek naar verstilling, het ondoordringbare, het onuitgesprokene, waarbij het toeval en de werkelijkheid van dat ene moment vaak een rol spelen. Ze vindt deze belevingswereld zowel overdag als 's nachts. De beelden zijn niet geënsceneerd. Sinds de lockdown in 2020 ontdekte ze steeds vaker haar eigen omgeving en haar eigen land, wat tot uiting komt in haar reeks ‘Inner land’. Ze combineert regelmatig verschillende locaties en momenten in haar series. Zo ontstaan er nieuwe, betekenisvolle verbanden tussen beelden.

nelevancanneyt.com

Julie Hrudová

Julie Hrudová groeide op in Praag, maar woont en werkt tegenwoordig in Amsterdam. Ze werkt voornamelijk op straat, waarbij ze de vreemde en surreële werkelijkheid probeert te vangen. Haar werk is verschenen in talloze publicaties en is in binnen- en buitenland tentoongesteld. In 2022 kwam haar eerste boek uit: ‘Chasing Amsterdam’, dat als een van de beste fotoboeken van het jaar werd verkozen. Hrudová werkt ook als beeldredacteur voor RTL Nieuws.

Juliehrudova.com