Over ons...

Fotoclub Nijmegen is opgericht in 1993 en telt op dit moment 30 leden, zowel uit Nederland als uit Duitsland. Wij komen twee-wekelijks op dinsdag samen in Hotel Belvoir. Het niveau van de leden loopt van amateur tot professioneel.

De belangrijkste manier om ons fotograferen te verbeteren is je eigen foto’s die je als beste hebt geselecteerd, aan de andere leden van de club te laten zien (afgedrukt of via onze flatscreen TV) en te bespreken. De leden geven commentaar, soms ongezouten, maar meestal met ideeën hoe het nog beter kan of hoe hij/zij het gedaan zou hebben. Zo heeft ieder de mogelijkheid om zijn eigen manier van fotograferen te verbeteren, te leren letten op andere kanten van de werkelijkheid en ook op technieken die je kunt gebruiken om het resultaat te verbeteren.

Maar we doen nog meer. Eens per jaar organiseren wij een expositie van de beste foto’s die wij met zijn allen hebben gemaakt. Meestal is deze in het voorjaar in het kerkje van Persingen. Er komen dan in een weekend 200 a 300 bezoekers. Daarnaast zijn er regionale en landelijke fotowedstrijden waaraan wij deelnemen, soms collectief, soms individueel.

Ook organiseren wij enkele malen per jaar excursies naar fotografisch interessante plaatsen. Verder nodigen wij enkele malen per jaar professionele fotografen uit om hun werk te tonen en toe te lichten. Bij al deze activiteiten nemen wij de fotografie als een breed terrein: digitaal en analoog, studio geënsceneerd of spontaan als reportage, experimenteel of traditioneel, als amateurs of professionals.

Onze bijeenkomsten zijn eens in de twee weken in het Belvoir Hotel. Dat is frequent, maar je hoeft daar natuurlijk niet elke keer aan deel te nemen, al wordt het wel op prijs gesteld wanneer je er regelmatig bent. Onze groep telt meestal tussen de 25 en 30 leden. We zeggen ‘meestal’, omdat er nieuwe leden bij komen, maar ook sommigen weggaan. We streven ernaar niet meer dan 30 leden te hebben. Dan kan iedereen elkaar kennen en blijft het mogelijk om in een ontspannen en informele sfeer te werken. Want aan vergaderen hebben wij een hekel: we willen op een praktische manier met foto’s bezig zijn.

Als je geïnteresseerd bent om bij ons aan te sluiten stuur dan een mailtje naar ons secretariaat. Voor je besluit daadwerkelijk lid te worden kun je eerst een paar avonden meedraaien om te kijken of het bevalt.

info@fotoclubnijmegen.nl